Братята Николай и Георги Жекови от Раковски, производители на конфитюри и

...
Братята Николай и Георги Жекови от Раковски, производители на конфитюри и
Коментари Харесай

Наша компания с приз за здравословна храна

Братята Николай и Георги Жекови от Раковски, производители на конфитюри и сладка, получиха неотдавна високо отличие на международно ревю в Германия - приз за иновация в хранителната промишленост. Наградата е за  новата им  индустриална линия за суперхрани и здравословни желета, в които една от съставките е екзотичната чия.

Отличеният артикул - здравословно желе, е композиция от семена от чия, сок от портокали и джинджифил. Има го и във вид с ябълков сок, нар, малина и роза.  То е напълно на натурална основа, без консерванти, оцветители, без добавена захар и аромати, има добавена омега-3 киселини и е източник на фибри. 

Всички към този момент знаем, че семената от чия съдържат доста скъпи субстанции, които спомагат за подсилването на организма, а също имат детоксикиращ, пречистващ резултат. Чията оказва помощ на организма да противодейства на напрежението и в същото време стабилизира имунната система, също така не съдържа глутен. Наричат я още „ храната на бъдещето ” и по тази причина ние заложихме на нея, сподели Георги Жеков.

Новият артикул е заслуга на екип от млади експерти и външни консултанти. Всеки предложил своя концепция, обединили ги и по този начин се получило най-хубавото. Семенцата от новото произвеждане наподобяват като перлички, които се разделят една от друга. Подходящи са за закуска, за салати, за дресинг, в съществени ястия с месо и в доста други направления на кулинарията.

Този тип желе е напълно ново и не съществува до момента в такава композиция на пазара. За първи път го представихме на едно от най-големите и влиятелни изложби в Европа - това в Кьолн, Германия, ANUGA, където ние, българите, се наредихме до огромни производители от целия свят. Радостното е, че от 2300 компании 66 са номинирани, измежду които сме и ние с новото си произвеждане. Точно там за първи път се случва българска компания да получи приз за иновация. Това отличие от международното ревю е превъзходен подарък за юбилейната годишнина на компанията ни, споделят братя Жекови.

Със своята суперхрана те ще показват България в страните, с които си партнират - Япония, Израел, Съединени американски щати. Въпрос на време е да се появи по комерсиалните вериги и у нас.

НАЧАЛОТО

Бащата на Николай и Георги - Цветан Жеков, подхваща преди 25 години малък фамилен бизнес, като открива линия за безалкохолни питиета в Раковски. През 1996 година трансформира активността си и се насочва към произвеждане на конфитюри и сладка в дребен завод в село Калековец, познати под марката " Цима 99 ".  Днес семейството има фабрика, ситуирана в някогашната постройка на Административнопроцесуален кодекс - Стряма, където работят над 60 души от община Раковски. Съдружници на създателят Цветан Жеков са двамата му синове.

С РАЗМАХ

От тази година семейство Жекови уголемяват производството си с нова фабрика край Стряма. Тя ще бъде ситуирана на повърхност от 22 дка в индустриалната зона на Стряма, а застроената повърхност ще бъде към 6 хиляди кв. м. Сегашната фабрика е почти 2 хиляди кв. м и се намира в самото село, където няма опция за разширение. Затова взехме решение да изберем друго място наоколо, сподели комерсиалният шеф и съсобственик във компанията Георги Жеков. Проектът на компанията включва индустриална и административна част. В самата фабрика са планувани пространства за обработка на пресни плодове, произвеждане на заготовки и пълнене на готовия артикул, хладилни камери, хранилища и други. В предприятието ще се създават конфитюри, мармалади, сладка, топинг с плодово наличие и замразени плодове. По проект потенциалът е за годишно произвеждане на 2400 тона артикули. За задачата ще се усилват и площите с ягодови и малинови насаждения, които семейството отглежда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР